Skip to content

logo210x230
test-profil

 ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ  ( ΝΕΑ)

 kapari-fitoΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΡΙΑ

Βρίσκετε σε μια καταπράσινη κοιλάδα. Το χωριό αποτελείτε από 4 συνοικισμούς. Το Μωρακαίο τα Βορινά το Μεγάλο Χωριό και το Τζέο. Τα 4 χωριά τα χωρίζει ο ποταμός της καππαριάς που πηγάζει από την κορφή του βουνού την γερακόνα καταλήγει στην κοιλάδα του κορθίου και φτάνει μέχρι την θάλασσα .

 

 

 

 

 

 


Επιτάφειως Μωρακαίο 2012


---2012_profile


______________________________________________________
Το ΔΣ του Συλλόγου μας σας προσκαλεί στον Χορό και στην
κοπή της πίτας μας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στο
μουσικό μεζεδοπωλείο ΤΟ ΜΥΣΤΥΚΟ. Τιμή Εισόδου με
ελεύθερη κατανάλωση ποτών στα 25 ευρώ ανά άτομο.


Φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας, ενόψει τον εορτών έχουμε την χαρά να επικοινωνήσουμε
μαζί σας για τις ευχές αλλά και να σας παρουσιάσουμε τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.                
Ευχόμαστε σε όλους σας Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ο ερχομός του Νέου έτους
να φέρει Υγεία, Χαρά, Ευτυχία σε όλους σας.                                                                                   
Έχοντας  συμπληρώσει  το διοικητικό συμβούλιο δύο χρόνια, και σύμφωνα με καταστατικό μας,  πρέπει να προβούμε σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.
Καλούμε όσους θέλουν και έχουν την διάθεση να προσφέρουν να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους έως και 5 Ιανουαρίου, σε ένα από τα μέλη του ΔΣ.                                                                                  
Οι εκλογές θα γίνουν 15 Ιανουαρίου στα Γραφεία του Συλλόγου μας από της 10,00πμ έως 18,00μμ, και στην Καππαριά στο Δημοτικό Σχολείο από της 10,00έως 13,00πμ και από 16,00 έως 18,00 μμ.     Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα .
Προσοχή η ψήφος σας κρίνετε απαραίτητη.
Η κοπή της πίτας μας στην Καππαριά θα γίνει την 1 Ιανουαρίου μετά την εκκλησία στο καφενείο της Χρύσας, στην Αθήνα θα γίνει με τον χορό μας το Σάββατο 28/01/2012.
Ερχόμαστε τώρα στην εκδήλωση του χορού μας που είναι ο αιμοδότης του Συλλόγου μας.                   Το ΔΣ αφού εκτίμησε την οικονομική συγκυρία που ζούμε και θέλοντας να προβεί σε κάτι διαφορετικό από το καθιερωμένο νησιώτικο πρόγραμμα,{ διασκεδάζουμε με αυτό κάθε καλοκαίρι στο νησί μας } και αφού παρακολουθήσαμε οι ίδιοι αρκετά προγράμματα, καταλήξαμε σε ένα πολύ ζεστό, με ωραίο πρόγραμμα  (μαγαζί) και σε πολύ οικονομική τιμή.       Το μαγαζί λέγεται Το Μυστικό και βρίσκεται  οδός Λ.Λεντάκη & Σμύρνης στον Υμηττό. Ένα πλούσιο Λαϊκό, Ρεμπέτικο και Νησιώτικο πρόγραμμα με υπέροχες φωνές μας περιμένει.
Πλούσιο φαγητό με απεριόριστη κατανάλωση λευκού ή κόκκινου κρασιού Νεμέας, Μπύρας και Αναψυκτικών, στην τιμή των 25 Ευρώ ανά άτομο, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012. Ώρα προσέλευσης 21.00μμ [Άνετος χόρος στάθμευσης  }.                                                                            
Για κρατήσεις θέσεων   Γουλιερμής Νίκος 6944502522   Σαλουβάρδου Μαρουλιώ 6947300156 Βαρθολομαίου Φωτεινή 2109921575   Ψαρρού Άννα 6970377741

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

 Μαιος 2011

 

Ο Καιρός τελικά δεν ήταν ικανός να ματαιώσει την εκδήλωση για την Πρωτομαγιά . Αφού δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε την εκδήλωση στον Αγ Γιώργη στου Φαράλη , ψήσαμε τα δύο αρνάκια στο χωριό και το γλέντι έγινε στης Χρύσας το καφενείο. Περισσότερα για το γλέντι στα βίντεο και στις φωτογραφίες του site.

1-maiou-profil

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΟ ΚΑΠΠΑΡΗ.


Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το θάμνο Capparis Spinosa και συναντιέται κυρίως στις παραθαλάσσιες
περιοχές της Μεσογείου, σε πετρώδη εδάφη και σε βράχους. Γνωστός και με το όνομα Κάππαρη η Αγκαθωτή. Εχει εντυπωσιακά φύλλα με έντονες γραμμώσεις και μικρά λευκά άνθη. Ανθίζει το καλοκαίρι. Το άνθος ζει μόνο μια μέρα και μετά μαραίνεται. Η κάππαρη που γνωρίζουμε προέρχεται από το μπουμπούκι του φυτού που συλλέγεται πριν
γίνει άνθος.

Περιέχει αιθέριο έλαιο, στο οποίο αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες. Για αφροδισιακούς σκοπούς χρησιμοποιούνται εκτός από τα μπουμπούκια και η ρίζα του φυτού με τη μορφή ροφήματος.

Η ωμή κάππαρη έχει έντονη γεύση και είναι προτιμότερο να αποφεύγεται. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται το τουρσί της κάππαρης και συνοδεύει τέλεια το ψάρι, τα κυνήγια και τις σαλάτες.

 
GreekEnglish (United Kingdom)